2018/03/01

Sci-fi a fanatsy klasiky

Ciao moji milí přátelé,
tak jak jsem přemýšlela o tom, co za knížky bych si chtěla koupit získala jsem perfektní nápad. Za prvé bych si samozřejmě chtěla po do koupit nějaké ty klasiky a zadruhé bych si chtěla koupit série, co jsou prostě ve světě už zažité a já jim říkám sci-fi a fantasy klasiky.

1)Harry Potter
- Úplně první a nejběžnější fantasy klasikou mi přijde HP. Já jsem tuhle sérii dočetla do 4 díle a pátý si na další měsíc budu teprve kupovat. Nemůžu určitě popřít, že by se do klasik fantasy nemohlo řadit.

2)Stmívání
- Ze série Twiligh ságy jsem četla jenom první díl Stmívání i přesto, že minulý měsíc jsem si kupovala celý box se všemi knížkami.


3)Hry o trůny
- Je zrovna série u které hodně váhá, protože vůbec mi nesedla pointa všeho a nějak nevím jestli by se mi knížka líbila, ale přesto má to takovou oblíbenost ve světě fantasy a celkově , že si říkám, že první díl jen za pokus stojí

4)Narnie
- Narnii jsem jako malá sledovala jako film pořád dokola měla jsem to na cédéčku a miloval jsem toho pána s kopyty (nevím jak se mu říká). Knížka, ale musí být něco úplně jiného a tak v to doufám, že jednou budu mít tu čest a pořídím si jí.

Určitě je spousty dalších knižních sériích, které by se tu vyjímaly jako Hunger games, Divergence a další díly, Hobit a .....
Divergence



8 komentářů:

  1. HP je jednoznačně klasika, ze Stmívání jsem taky četla jen první díl a o Narnii jsme uvažovala, nakonec jsem usoudila, že zrovna v tomhle případě radši zůstanu u filmů. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. HP to je samozřejmost u stmívání jsem také četla první díl, ale chystám se i na další..

      Vymazat
  2. Já mám docela mezery! Z těchto sérií jsem četla jen pár dílů Narnie :p

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych taky je chtěla ucelit asi jsem přečetla jenom 4 díly Hp a jeden díl Twilight ságy.

      Vymazat
  3. Ahoj Táničko, máš to tu moc pěkné :) Harryho Pottera by mě mít v knihovničce každý (a i mně tam chybí, takže to budu muset napravit). A co čteš teď? Jinak u mě na blogu je dotazník pro knižní blogery a čtenáře knižních blogů, kdybys měla trochu času: http://karinga.blog.cz/1803/dotaznik-pro-knizni-blogery-i-ctenare

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se podívám, jinak děkuji za komentář.

      Vymazat
  4. Povedený článek :) Tohle jsou vážně klasiky :) Všechny jsem je četla :) A ještě mám moc ráda z klasik Pána prstenů a Eragona :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel Eragon mě nějak minul, jelikož nejsem dlouhodobý čtenář a čtu teprve rokem, tím chci říct jakoby pravidelně a nebyl zfilmován mě totálně minul, ale pána prstenů a všechny tyhle díly od Tolikiena taky považuji za klasiky.

      Vymazat