2018/03/06

Harry Potter a vytržrné strany ze scénáře

Ciao mí milí knihomolové,
dneska jsem vymyslela takový zajímavý koncept, tak jen doufám, že se vám bude líbit. Soudě podle názvu nic nepoznáte, ale nebojte se já vám to vysvětlím jde o to, že jsem kolikrát zaznamenala v knize a ve filmu spoustu odlišností jak vystřihaných scén, což by se dalo v celku pochopit tak zvlášť trošku jinak vystižených frází nebo popisů, které bych vám chtěla trošičku přiblížit a které mě zaujali a docela mě mrzelo, že se ve filmu nezmínili. Dneškem asi začneme Harrym Pottrem a to asi všeobecně, ale přec musím upozornit, že zatím tuto sérii čtu a zakončila jsem momentálně 4. dílem.

1. Oči Lorda Voldemorda
- Mnoha z vás si určitě představí Voldemorda tak jak byl představen Ralph Finnes ve filmu ztvárňující tohoto úžasně strašného muže, ale pozastavili jste se někdy nad jeho oči a přemýšlely jste jaké by je měl v knize? Doopravdy v knize je J.K. Rowling popisuje jako krvavě rudé přesto je má Ralph stále světle modré.


2. Harryho Oči
- U očí ještě zůstaneme, ale tentokrát se podíváme na oči našeho slavného Harryho, který má právě oči celé po jeho zesnulé matce. Modré nebo zelené, pravděpodobně se nechtělo 12-cti letému Danielu nasázet čočky a potom to už nemělo cenu, alespoň tak si já vysvětluji tento nedostatek. Pro upřesnění v knize zelené ve filmu modré.

3. Tajemné objevení Rity Holoubkové
- Určitě si všichni vzpomínáme na drbnu a její časopis, který celý čtvrtý díl byl prosmekám díky jejím článkům. Jenže jak to všechno mohla vědět, jak když měla zakázaný vstup do Bradavic? Jednoduše nezaznamenaný zvěromág (jak prosté vysvětlení), který se přeměňuje v brouka.



4. Den zemření nebo něco takového
- určitě si také všichni vzpomínáme na den zemření sira Nicolase neboli bezhlavého Nicka, bohužel byla to jedna z velkých událostí pro kterou se HP nedostavil na jednu slavností událost a proto se ocitl znova ve špatný čas na špatným místě. Je velká škoda, že zrovna tohle bylo vynecháno.

5.Dobby a Winky
- Dobby a jeho placená práce u bradavic tohle bych asi vynechat neměla, všech určitě šokovalo, že tohle se vůbec ve filmu nenachází ani Hermionina demokracie
Co vy by jste ještě chtěla aby scénáristi nevystřihly z filmu, pište do komentářů.

7 komentářů:

  1. Je pravda, že spousta informací v HP filmech nebylo. Na druhou stranu v ostatních filmech je to ještě horší. V HP aspoň nijak zásadně neměnily děj. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to máš naprostou pravdu sice momentálně nemůžu napsat nějaký příklad, ale když se na to takhle podívám tak je tam většina děje.

      Vymazat
  2. Skvělý článek :) Dobbyho mám ráda, škoda že se za ním ve filmu nešli na návštěvu do kuchyně :) A oslava Nicholase Famela mohla být taky zajímavá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Dobbyho má rád snad každý a návštěva do kuchyně by mohla být zajímavá.

      Vymazat
  3. Skvělý článek, moc se mi líbil. HP mám ráda, ale viděla jsem prozatím jen filmy,, takže jsem neměla s čím porovnávat.
    Budu ráda když si přečteš tento přispěvěk a okomenuješ
    Blog Rachel Roo

    OdpovědětVymazat
  4. V tomhle ohledu dopadnul HP ještě docela dobře. :)

    OdpovědětVymazat